Aktuális

Négyéves kisfia mellett fogták el az isztambuli merénylőt

Abdulkadir Masaripov szilveszter éjszakáján 39 embert lőtt agyon egy isztambuli klubban, azóta vadásztak rá a rendőrök.

Hétfő este véget ért a hajsza, és rendőrkézre került az isztambuli merénylet feltételezett elkövetője. Az üzbég Abdulkadir Masaripov egy kirgiz barátja lakásán húzta meg magát, Isztambul európai részének Esenyurt nevű kerületében. Vele volt négyéves fia, amikor a kommandó rátört. A gyermek védőőrizetbe került.

Az Anadolu török hírügynökség közlése szerint további négy embert – három nőt és egy férfit – is őrizetbe vett a rendőrség a merénylet gyanúsítottján kívül.

Fotó: Abdullah Coskun/Anadolu Agency/Getty Images
Fotó: Abdullah Coskun/Anadolu Agency/Getty Images

Az NTV szerint a rendőrség már öt napja tudta, hogy hol rejtőzködik a gyanúsított, és azért halogatta elfogását, hogy megfigyelhesse mozgását, kapcsolatait. 

A merénylő szilveszterkor Isztambul Reina nevezetű éjszakai klubjába berontva hét percen át lövöldözött. 39 embert ölt meg, 69-et pedig megsebesített, majd sikerült elmenekülnie és 16 napon át bujkálnia, jóllehet a török rendőrség hatalmas erőkkel nyomozott utána, 35 embert vett őrizetbe azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állt a gyanúsítottal. Köztük van a gyanúsított felesége és egyéves lánya, akiket – a Hurriyet közlése szerint – január 12-én fogtak el.

 A merénylet elkövetését az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet vállalta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top