Aktuális

Megégette lányát, mert a család beleegyezése nélkül ment férjhez

A pakisztáni bíróság halálra ítélte azt az anyát, aki elevenen égette meg a lányát, mert szégyent hozott a családra. A lány ugyanis az engedélyük nélkül ment férjhez...

Az anya a lahori különbíróság előtt beismerte tettét, amely szerint tavaly júniusban meggyilkolta saját lányát, mert állítása szerint az “szégyent hozott a családra”. A 18 éves nő “bűne” annyi volt, hogy egy héttel a meggyilkolása előtt feleségül ment egy férfihoz, majd vele együtt annak családjához szökött.

Az Emberi Jogi Bizottság nevű független pakisztáni szervezet szerint valósággal burjánzik a nők elleni erőszak az ázsiai országban. Médiajelentések szerint 2015-ben több mint kétezer becsületgyilkosságot követtek el.

A pakisztáni parlament októberben hozott törvényt a becsületgyilkosságok ellen, három hónappal azután, hogy egy ismert modell-színésznőt hasonló okból a bátyja megfojtotta.

A becsületgyilkosságok áldozata az esetek zömében nő, a gyilkos pedig szinte minden esetben közeli rokon, aki a család megbocsátása révén megúszhatja a büntetést. Az új törvény értelmében a családtagok megkegyelmezhetnek a gyilkosnak, de a büntetést életfogytiglani börtönre változtatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top