Aktuális

Egyetlen sonkás szendvics miatt rúgták ki a stewardesst

Egyetlen sonkás szendvicset evett meg a fapados járat légiutas-kísérője, amiért aztán repült a cégtől.

Mindössze egy 4,50 angol font értékű sonkás szendvicset fogyasztott el a stewardess, amit nem fizetett ki, mert nem is gondolta, hogy kellett volna. Szóval mai árfolyamra átszámítva nagyjából 1600 forintos kárt okozott az EasyJet légitársaságnak, amiért kirúgták a 22 éves nőt. A légitársaság szabályzata szerint ugyanis a légiutas-kísérőknek sem jár az ingyenes szendvics.

Az eset azért is meghökkentő, mert a sonkás szendvicset a stewardessek vezetője adta neki, ezek szerint ő sem ismerte a szabályzatot. A lányt annak ellenére kirúgták, hogy tettéért elnézést kért, fölajánlotta, kifizeti a számlát, mert természetesen nem akarta a légitársaságot megkárosítani.

A félreértés egy évvel ezelőtt történt, az EasyJet vizsgálatot is indított az ügyben. Az azóta 18 hetes terhes nő azt mondja, ő nem tolvaj, és nem érti, miért tartják annak. A fiatal stewardesst és a vezető sonkás szendvicses esetét egyébként a személyzet egyik tagja jelentette be.

A nő munkaügyi pert indított, amely idén január 10-én végül peren kívüli megegyezéssel zárult.

Megszegte a szabályzatot a stewardess (fotó: Wiki)
Megszegte a szabályzatot a stewardess (fotó: Wiki)

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top