Aktuális

Kitilthatják a cirkuszból a vadállatokat

Megtilthatják, hogy vadállatokat szerepeltessenek a cirkuszokban. Egyelőre Magyarországot nem érinti a szigorítás, de Bukarestben máris asztalra került egy tervezet, amely a nem is oly távoli jövőben kitiltaná a vadállatokat a cirkuszból. A miértre komoly érveket sorakoztatnak fel.

Az egyik önkormányzati tanácsos nyújtotta be azt a kérelmet, amely betiltaná a bukaresti cirkuszokban a vadállatok szerepeltetését. A főpolgármester-asszony is támogatja a javaslatot, amelyen már több hónapja dolgoztak.

Az elmúlt csütörtökön tűz ütött ki a bukaresti cirkuszban. A tragikus tűzesetben két tigris, két vietnami sertés, négy macska és három kutya pusztult el a lángokban. A többi vadállatot pedig a mentés idejére állatorvos altatta el. A cirkuszban történt baleset miatt a döntést még inkább sürgetőnek érzik Romániában.

A határozattervezetben az állatvédelem, az állatjóléti stratégia átalakításával foglalkoznak elsősorban, de kitérnek a gazdátlan állatok problémájára is, sőt az állatok tartásához, gondozásához kapcsolódva az oktatás és nevelés témakörét is érintik – írja a Transindex.ro.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top