Aktuális

Kiskorú prostituáltakat futtatott egy budapesti nő

Egy közösségi oldalon kereste meg a fiatal lányokat, akiket aztán férfiaknak közvetített ki.

Egy 22 éves nő  2012 nyara és 2013 nyara között rendszeres haszonszerzésre törekedve, fiatal lányokat, köztük több kiskorút vett rá prostitúciós tevékenységre. A lányok közül többet egy ismert közösségi oldalon keresett meg, azon keresztül vette fel velük a kapcsolatot.

A lányokat rendszeresen vitte jellemzően kínai szórakozóhelyekre, valamint fővárosi hotelekbe, ahol férfiaknak nyújtottak szexuális szolgáltatást. Ennek során öt fiatal nőt, valamint négy – általa is tudottan 18 év alatti – kiskorú lányt szerzett meg szexuális szolgáltatás nyújtására az ügy másik vádlottja – egy 72 éves férfi –, illetve más férfiak számára.

A nő az általa kiközvetített lányoktól jellemzően a szexuális szolgáltatásért kapott pénz felét, általában tíz- és harmincezer forint közötti összeget kérte és kapta.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a nővel szemben négyrendbeli üzletszerűen, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette, valamint ötrendbeli üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A másik vádlottat az ügyészség az öt kiskorú lány vonatkozásában elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével vádolja.

Az ügynek a leírtakon túl több más vádlottja is van, velük szemben jellemzően kerítés vagy prostitúció elősegítésének bűntette a vád.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top