Megvan, mikor kezdik a 3-as metró felújítását

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Tarlós István főpolgármester csütörtök reggel a TV2 Mokka című műsorában beszélt az infrastuktúra felújításáról.
Írta: | 2017. 01. 12. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Budapest első embere szerint május-júniusban kezdődhetnek a munkák, mivel most már a kiviteli tervek tendereztetése folyik, így „valós vagy vélt árfelhajtó kockázatokat nem árazhatnak be az ajánlattevők, mint az engedélyezési terveknél” – mutatott rá a főpolgármester.

Tarlós István szerint nagyon sokat fog mondani az, hogy amikor a pályázók kérdéseket tehetnek fel a tenderekkel kapcsolatban, mennyi és milyen kérdés érkezik majd. Ha 15-30 értelmes kérdés lesz, akkor „nem kell időhúzást feltételezni” – mondta Tarlós István.

Balra a régebbi, jobbra az
Balra a régebbi, jobbra az "újabb" szerelvény (Fotó: Tumblr)

Megjegyezte, legutóbb azért nem lehetett dönteni a tenderek kérdésében, mert a kormánnyal kötött támogatási szerződésben meghatározott felső limitet a beérkezett ajánlatok 34 milliárd forinttal túllépték.

A főpolgármester reményét fejezte ki, hogy ez nem ismétlődik meg, és „május-júniusban de facto az infrastruktúra felújítása is megkezdődhet”.

Tarlós István kitért arra is, hogy a 3-as metró életveszélyességéről szóló állítások a szakvélemények szerint nélkülözik az igazságot. „Az ezzel való riogatás több mint lelkiismeretlenség” – tette hozzá.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus