Aktuális

Tizenhárom évig őrizte titkát Tompa Eszter gyilkosa

Bevallotta a rendőröknek a gyilkosságot az a férfi, akit a napokban vettek őrizetbe egy 14 évvel ezelőtti ügy miatt. A gyilkos a telefonjával babrált, amikor elütötte az áldozatot, majd berakta a csomagtartóba, ahol a lány magához tért. Később egy bálamadzaggal megfojtotta.

Tegnap őrizetbe vett a rendőrség egy 36 éves gönyűi férfit, akit egy 14 évvel ezelőtti gyilkossággal, Tompa Eszter megölésével gyanúsítanak. A férfi a rendőrségi kihallgatáson megtört, és mindent bevallott. Vallomása szerint épp mobiltelefonjával babrált, amikor véletlenül elütötte a 22 éves lányt piros Opeljével Sashegypsztán. Az eszméletlen – általa halottnak gondolt – lányt betette a kocsi csomagtartójába, és céltalan autózásba kezdett, aminek a csomagtartóból jövő kaparászás vetett véget.

Eszter nem halt meg a gázolásban, viszont a vádlott megijedt attól, hogy a lány később feljelenti őt. Hogy ezt elkerülje, autójával egy közeli szántóföldre hajtott, ahol a lányt egy ott talált bálamadzaggal megfojtotta, majd a holttestet hátrahagyva elment az óvodába, hogy elhozza gyermekét. Másnap visszatért a hulláért, amit a város másik felére vitt és ott kirakott, itt találta meg egy kutyasétáltató nő. Az autót napokkal később egy szlovákiai bontóban alkatrészeire bontatta, és eladta.

A vallomásában elmondta, hogy nem akart gyilkolni, egy rossz döntés miatt kellett meghalnia a lánynak. A vádlott akkoriban teherautó-sofőrként dolgozott, és titokban lopta a gázolajat, amit a sashegypusztai erdőben rejtett el. A végzetes napon is a lopott gázolajért ment. A rendőrség szerint a vádlott a lány elgázolását valószínűleg pénzbüntetéssel megúszhatta volna.

A gyilkossággal vádolt férfit hajnalban, munkába indulásakor fogták el a rendőrök, élettársa zokogott, amikor megtudta, mivel vádolják a férfit. 

police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top