Aktuális

Betörőt lőtt a volt miniszter

Engedéllyel tartott fegyverével meglőtte a villájába besurranó betörőt Milan Knazko népszerű szlovák színész és volt miniszter. A rablót a rendőrök elfogták.

Egy lövéssel ártalmatlanította a villájába betörő 49 éves férfit Milan Knazko színész, korábbi miniszter. A 71 éves Knazko kedd este vette észre, hogy betörő jár a Pozsony előkelő negyedében álló villájában. Nem esett pánikba, hanem helyette csőre töltötte engedéllyel tartott pisztolyát, és rálőtt a betolakodóra, akit el is talált. A megsebesült férfi csak a kertig jutott, ahol már várták szlovák rendőrség munkatársai, akik elfogták és kórházba szállították.

A szlovák törvények engedik, hogy az emberek fegyvert használjanak illetéktelen behatolók ellen.

Milan Knazko a kommunista rendszert megdöntő 1989-es bársonyos forradalom egyik vezéralakja volt, a rendszerváltozás után szlovák külügyminiszter, később kulturális miniszter lett, 2014-ben pedig indult az államfőválasztáson, és megpályázta a pozsonyi főpolgármesteri tisztséget is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top