2017. 08. 18. Ilona

Szabadfogas: ingyen elvihető kabátok lepték el az országot

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A rendkívüli hideg miatt alakult szerveződés célja, hogy meleg ruhával lássák el a rászorulókat, főleg az utcán élőket.

A Szabadfogas mozgalom gyűjtőpontjai országszerte már több mint száz helyen várják azokat, akiknek nincs elég meleg ruhájuk. Sajnos, a kemény hideg már halálos áldozatokat is követelt, a szokatlanul hideg téli időjárás miatt az utcán, rossz körülmények között élő emberek kifejezetten nagy veszélyben vannak.

A Szabadfogas kezdeményezés valószínűleg Budapestről indult, de ma már több vidéki nagyvárosban, Győrben, Pécsen, Sopronban, Debrecenben, de Jászberényben, Balassagyarmaton, vagy akár Mindszenten is találhat meleg kabátot, akinek szüksége van rá.

Már több mint száz helyen várják a kiakasztott kabátok a rászorulókat (Fotó: Szabadfogas/Facebook)
Már több mint száz helyen várják a kiakasztott kabátok a rászorulókat (Fotó: Szabadfogas/Facebook)

A Szabadfogas akcióhoz már több szervezet, cég és magánvállalkozás is csatlakozott, a Katona József Színház például Instagram-oldalán hívta fel a figyelmet a kabátgyűjtésre.

De például ez a tatabányai butik is szeretettel várja a rászorulókat.

A kezdeményezés oldalán megjelent térképen bárki megnézheti, hol akaszthatja ki az utcára a megunt vagy felesleges kabátokat, amelyek az eddigi tapasztalatok alapján sokszor akár pár percen belül gazdára találnak. A térkép szerkeszthető is, így, ha valaki szeretne csatlakozni az akcióhoz, csak annyit kell tennie, hogy a térképre beírja, hová helyezte ki az elvihető ruhákat.

Sajnos mint látható, nem mindenki támogatja az akciót. Az alábbi kommentet a Szabadfogas oldalára írta az önmagát az „irgalmas templom munkatársaként” meghatározó felhasználó, azt azonban – eddig ismeretlen okokból – törölték az oldal üzemeltetői.

A kerítés a templomé, ennyit az irgalomról (Fotó: Facebook)
A kerítés a templomé, ennyit az irgalomról (Fotó: Facebook)

Mivel a hideg a következő napokban sem fog enyhülni, ráadásul hófúvás miatt adtak ki riasztást több magyarországi megyére is, ezért ha a fagyos időben hajléktalanokat lát az utcán, hívja a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatát a +36 1 338 4186-os telefonszámon.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus