Aktuális

Másodfokú riasztást adtak ki az újabb hófúvás miatt

Tartja magát a kemény januári időjárás az elkövetkező napokban is. Sőt a meteorológiai előrejelzések szerint újabb hófúvásra kell számítani az ország több területén. Már a másodfokú riasztást is kiadták a megyékre.

Az ország több megyéjében léptették életbe a másodfokú riasztást. Az érintett területeken viharos szélre, hófúvásra, hótorlaszokra kell számítani. És marad az extrém fagy az elkövetkező napokban is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn reggel az ország hat megyéjében, így Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Zala megyében rendelte el riasztást a hófúvás miatt. Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a viharos szél veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megyékre. A szél elsősorban a Dunántúlon hótorlaszokat is emelhet, ami a közlekedést várhatóan igencsak megnehezíti a térségben.

Délutánig a nyugati határ közelében időszakos hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. Hétfő délutánig a Dunától keletre eső területeken kisebb körzetekben akár 1-3 centiméter körüli hóréteg is kialakulhat. Hétfő délutántól északkelet felől érkeznek újabb hófelhők, melyekből három centiméter körüli friss hullhat.

A hőmérséklet napközben mindenütt mínusz 10 fok fölé emelkedik. Az időjárás-előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között alakul. Késő estére mínusz 6 és mínusz 13 fok közé hűl a levegő.

A hófúvás miatt több megyére adták ki a riasztást
A hófúvás miatt több megyére adták ki a riasztást

Ilyen hideg van az országban

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top