Aktuális

Így ússzák meg a fagyhalált Isztambul kóbor kutyái

A kegyetlen hideg időtől nemcsak mi, hanem a törökök is szenvednek. Szerencsére akadnak rendes boltosok, aki a kóbor állatokra is gondolnak, és befogadnak éjszakára néhány kutyát, hogy ne az utcán kelljen fagyoskodniuk.

Az extrém hideg időjárást nemcsak az emberek, hanem az utcán élő állatok is igencsak megszenvedik. Rajtuk segít, ahogy tud néhány törökországi üzlet, akik melegedőt nyitottak az állatoknak.

Itt van egyből a Penti nevű ruhabolt-hálózat, ami isztambuli üzletében, a legnagyobb hidegben befogadott néhány kutyát, akik illedelmesen a lábtörlőn pihennek, odabent.

Az isztambuli Starbucks szintén befogadott néhány kóbor kutyát éjszakára.

A Prepa bevásárlóközpont cicáknak nyitott hősugárzós utcai melegedőt.

Szerencsére az isztambuli cicáknak már legalább egy éve jó soruk van, amióta az egyik mecset imámja, Mustafa Efe döntött úgy, hogy nem hagyja kint a téli utcán a kóbor cicákat: helyette megnyitotta előttük imaházának ajtaját. A cicák remekül érzik magukat a puha szőnyegen, és az imádkozásban sem zavarják a híveket, akik boldogan dögönyözik az állatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top