Aktuális

Ököllel vágta arcon a gyámhivatali ügyintézőt

Helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság ítéletét a Nyíregyházi Törvényszék, így jogerősen három év börtönbüntetést kapott az a férfi, aki ököllel próbálta érvényesíteni igazát a gyámhivatalban, miután a fémszékekkel célt tévesztett.

Jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly szeptemberben bántalmazott egy ügyintézőt az ibrányi gyámhivatalban. A vádlottat mellékbüntetésként három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

B. R. a három év börtönbüntetést azért kapta, mert 2016. szeptember 28-án az ibrányi gyámhivatal irodájában egy tárgyaláson nem értett egyet a gyermekelhelyezési ügyben eljáró bíróval. Kiabálni kezdett, majd három fémvázas széket dobott az egyik gyámhivatali ügyintéző felé, akit nem talált el, viszont a folyosóra kimenekülő másik ügyintéző nő haját elkapta, megtépte, majd fejét és arcát többször ököllel megütötte.

A Nyíregyházi Törvényszék döntésével helyben hagyta az első fokon eljáró Nyíregyházi Járásbíróság ítéletét. Hangsúlyozták, hogy a büntetés általános célja kizárólag a végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabásával volt elérhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top