Aktuális

Eltévedt egy pár a mínusz 18 fokban a Pilisben

A központi segélyhívóra tegnap kora este, nagyjából 5 után telefonált be egy nő, hogy túrázás közben eltévedt a párjával a Pilisben.

A Csongrád megyéből érkezett pár eredetileg a Dobogókő és Pilisszentkereszt között erdős területet szerette volna bejárni tegnap, de túra közben letértek az útvonalról, és eltévedtek. A pár női tagja szombat délután, nagyjából öt órakor telefonált be a központi segélyhívóra, hogy segítséget kérjen. A jelzésre a Komárom-Esztergom megyei és a Pest megyei rendőrök azonnal a helyszínre indultak, és értesítették a társszerveket is.

A területre hamarorsan speciális mentőcsoportok, polgárőrök és a környéket ismerő erdészek érkeztek, akik -18 fokos hidegben kezdték meg a pár keresését. A térkép és a turistajelzések alapján a mentőcsapat az eltévedt turisták helyzetének a Sikárosi-rétet határozta meg. A részletes térképen már be is határolták a lehetséges tartózkodási helyüket, mikor a bejelentést tévő nő ismét telefonált.

Kiderült, hogy a pár mindeközben kitalált az erdőből és épségben visszajutott a szálláshelyre.

Olvass még többet a rekordhidegről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top