Aktuális

Fekvőbetegeket mentettek a tűzoltók egy szociális otthonból, egy ember meghalt

A tűz az egyik épület raktárában csapott fel, többen megsérültek, egy ember életét vesztette – írja a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelem honlapja.

Tűz ütött ki a táplánypusztai szociális otthon egyik egyszintes épületében szombat délelőtt – írja a  Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelem honlapja. A lángok az épület raktárában csaptak fel, ahol ágyak, pelenkák és szekrények gyulladtak meg. A tűz a folyosón keresztül a raktár melletti kórteremre is átterjedt. Az esethez a győri és a komáromi hivatásos tűzoltókat, valamint a pannonhalmai, a kisbéri, a lébényi és a csornai katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltóit riasztották, akik összesen tizenkét járművel érkeztek a helyszínre.

A tűz felkutatásával párhuzamosan az egységek megkezdték az épületben rekedt emberek kimenekítését, majd két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat. Az épületből csaknem ötven embert menekítettek ki az egységek, majd a tűzoltók megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. A kimenekítetteket a mentők ellátják, illetve kórházba szállítják. Elsődleges információink szerint közülük több ember megsérült, egy életét vesztette.

 Az otthon honlapja szerint a 350 személyes intézményben számottevő kórházi kezelést nem igénylő pszichiátriai betegeket, értelmileg akadályozott, időskori demenciában szenvedőket és szenvedélybetegeket ápolnak, gondoznak – számolt be az MTI.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top