Aktuális

Országos riasztás hófúvás miatt

A várható viharos széllökések miatt riasztást adott az ország több megyéjére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Akár 90 km/h körüli szél is fújhat, a havas vidékeken pedig hófúvásként jelentkezik majd.

Riasztást adott ki a viharos széllökések és hófúvás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pénteken a Dunántúl nyugati felén és a Tiszántúlon is 60-90 km/h sebességű széllökéssekkel tombol majd az északi szél, de napközben a 80-90 km/h körüli maximális széllökések valószínűbbek. A hóval borított területeken hótorlaszokat építhet az utakon a viharos szél. Szombaton már valamennyire mérséklődik a légmozgás, de még akkor is 70 km/h körüli széllökések várhatók. 

Forrás: kiderul.hu
Forrás: kiderul.hu

Kegyetlen hideg lesz, keleten egyre többfelé éri el a minimum a -15 fokot, az Északi-középhegység szélvédett, illetve havas területein -20 fok alatti hőmérséklet is várható a ránk következő éjszakán. Szombatról éjszaka, vasárnap hajnalban pedig még ennél is hidegebb lesz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top