Aktuális

Ez történik ma, Rowan Atkinson szülinapján

Budapesten péntek reggel 07:34-kor kel fel a Nap, és 16:05-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2017. I. 6.

1955-ben Rowan Atkinson születésnapja. 1974-ben megalakul a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. 1978-ban hazatér a Szent Korona.

Ez történik ma, Rowan Atkinson szülinapján

A nap mottója:

A legtisztább öröm a munka, az alkotó munka. És az önmagáért beszél, az alá már nem szükséges aláírást tenni; vagy legfeljebb annyit, hogy ember.

Korach Mór

Névnap:

Január hatodika Boldizsár, Anasztáz, Baltazár, Epifánia, Gáspár, Gazsó, Melchior, Melhior és Menyhért napja.

Január hatodikán született:

Endresz György pilóta, Csák Ibolya olimpiai bajnok, Adriano Celentano énekes és Rowan Atkinson színész

Időjárás:

Pénteken a Dunántúl középső részén több helyen fordulhat elő 90 km/h feletti lökés is (a Balatonnál továbbra is lehetnek 100 km/h-t meghaladó lökések). Az északkeleti országrészben 70-75 km/h felett, majd pénteken helyenként már akár 90 km/h felett is alakulhat a legerősebb széllökések értéke. Leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hóval borított tájakon a szél hordhatja a havat. A hőmérséklet az előttünk álló éjszaka az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben már elérheti a -15 fokot. A viharos szél miatt tovább csökkenő hőmérséklet péntek éjjel az északi, északkeleti megyékben (lásd térkép!) -18, -20 fok köré is lesüllyedhet. Az elszórt hózáporok mellett csütörtök este főként az ország középső tájain, kisebb havazás is várható, általában lepel-2 cm mennyiség várható, kis területen átmenetileg intenzívebb hózáporból esetleg lehet ennél 1-2 centivel több is. Pénteken a délnyugati vidékeken eshet nem számottevő mennyiségű hó.

Napi horoszkóp:

A Kos jegyűek számára ezt mondja a pénteki horoszkóp: “Az, hogy jól akarod érezni magad, nem lesz elég önmagában. Ma szükséged van a szorgalmadra, arra, hogy tegyél is a célodért. Bármit elérhetsz pénteken, csak ne felejts el dolgozni azért, hogy valóban elérd!”. A többiért olvass tovább itt!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top