Aktuális

Rátámadt Jenő a buszsofőrre, mert kérte tőle a jegyét

A BKK 26-os autóbuszjáratán történt a kirívó eset szerdán kora este. Egy férfi a buszsofőrre támadt, mert kérni merte a jegyét. Azután még komolyan megrongálta a busz ajtaját is.

2017. január 4-én szerdán, este hat óra körül akart felszállni Jenő a 26-os buszra az Árpád híd megállóban. A 34 éves férfi először az autóbusz hátsó ajtaját feszegette – annak ellenére, hogy a járműre kizárólag az első ajtón lehetséges a felszállás, amit felirat is jelez. A buszsofőr szólt Jenőnek, a hátsó ajtó nem fog kinyílni, sétáljon előre, és ott szálljon fel. A férfi előre ment, aztán amikor a buszsofőr kérte, mutassa meg a jegyét, csúnyán szidalmazni kezdte, és kiabálva a busz egyik ülésére tette a hátizsákját.

Visszament a járművezetőhöz, és megpróbálta megütni, amit a biztonsági fülke plexi védőfala megakadályozott. A sofőr közben megnyomta a vészjelzőt, a BKK központból pedig azonnal értesítették a támadásról a rendőrséget.

A nyomozók perceken belül a buszmegállóba érte, és elfogták a bedühödött Jenőt. A budapesti férfit a 13. kerületi rendőrkapitányságra vitték, ahol közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás bűntette miatt eljárást indítottak ellene.

A támadásban a sofőr nem sérült meg, az autóbuszban ugyanakkor Sz. Jenő százezres nagyságrendű kárt okozott.

A 26-os busz Árpád hídi végállomásán támadt a férfi a buszsofőrre

(Police)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top