Aktuális

Szelfi okozta a szombathelyi börtön parancsnokának vesztét?

November óta igen aktív Facebookon az egyik berhidai bűnözőklán tagja, aki már hetedik évét kezdi meg a rács mögött. Az elítélt annak ellenére él aktív közösségi életet az interneten, hogy a fogvatartottaknak tilos az internethasználat.

Igen aktív közösségi életet élt az interneten az egyik berhidai “rabszolgatartó” klán tagja, annak ellenére, hogy a fogvatartottaknak tilos az internetet használniuk. Valószínűleg emiatt is menthette fel szerdán soron kívül a börtön parancsnokát is Pintér Sándor belügyminiszter.

A Blikk írta meg, hogy november óta posztolgat magáról fényképeket a Facebookra Cs. Sándor, becenevén Dinamó, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből, ahol fegyházbüntetését tölti. Sándor családja azzal szerzett hírnevet magának Berhida környékén, hogy huszonhét kiszolgáltatott embert tartottak rabszolgasorban családjával hat éven keresztül.

Sándor a fényképein próbál semleges hátteret teremteni, de a háttérből egy szegény kollégiumi szoba vagy egy börtöncella képe rajzolódik ki előttünk. Azért valószínűbb a börtöncella, mert miután a fotók nagyobb nyilvánosságot kaptak, Pintér Sándor indoklás nélkül visszavonta Tóth Tamás Tibor bv-dandártábornoknak, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának kinevezését két másik intézetvezetőjével együtt. A belügyminiszter még Mészáros László bv-dandártábornoknak, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának, Széles Gábor bv-dandártábornoknak, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának kinevezését vonta vissza.

A szombathelyi intézményt ezentúl Dömény Sándor bv-vezérőrnagy, a tiszalökit Bozsó Zoltán bv-dandártábornok, a budapestit pedig Biczó László bv-dandártábornok igazgatja tovább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top