Aktuális

Hamarosan hatalmas korcsolyapálya nyílik – ingyen

Bármennyire is csábító, még egyáltalán nem alkalmas a Velencei-tó jege a sportolásra. Annyira nem, hogy a rendőrség erre külön felhívja a figyelmet, és kiemelten ellenőrzi a jégen tartózkodást.

Mint ahogy arról pár napja mi is beszámoltunk, egyre inkább korcsolyázásra csábít a Velencei-tó tükörsima jege is. Pár napja még csak hét centi vastag volt, ma reggelre a Gárdonyi Rendőrkapitányság mérése szerint 8 centiméter vastagságúra hízott. Emlékeztetnek rá, hogy állóvizeken a gyakorlati tapasztalat szerint a 10 centimétert elérő vagy meghaladó jégvastagság tekinthető biztonságosnak.

Már csak pár centi - fotó: police.hu
Már csak pár centi – fotó: police.hu

Mivel a Velencei-tó jege még nincs 10 centiméter vastag, ezért aki rámegy, az vét a biztonságos jégen tartózkodás szabályai ellen, amit a rendőrség a napokban kiemelten ellenőriz.

Hétvégére valószínűleg a Velencei-tó is eléri a biztonságos, tíz centimétert meghaladó jégvastagságot. Ha ez így lesz, akkor lesz néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani.

Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni

  • éjszaka és korlátozott látási viszonyok között;
  • járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével;
  • kikötők és veszteglő helyek területén;
  • folyóvizeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top