Aktuális

Szigorítás jön a SIM-kártyákkal kapcsolatban

Szigorúan szabályozzák, hogy egy előfizetőnek összesen hány darab feltölthető SIM-kártyája lehet.

Magyarország nemzetbiztonsági, bűnmegelőzési és bűnüldözési érdekeire – különösen a terrorizmus elleni fellépésre – tekintettel szigorították a feltöltős SIM kártyákra vonatkozó törvényt, hogy megelőzzék és kiküszöböljék a visszaéléseket. Egyes részleteket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendeletben szabályoz, ennek társadalmi egyeztetése lezárult, jelenleg a végleges rendeletszövegen dolgoznak.

A tervezet szerint egy egyéni előfizető legfeljebb tíz, egy üzleti pedig maximum ötven feltölthető SIM-kártyával rendelkezhet egy mobilszolgáltatónál.

A szolgáltatók magyar állampolgárok esetén elektronikus úton is ellenőrizhetik hatósági igazolványaik érvényességét, külföldi vásárlók azonban kötelesek személyesen bemutatni a beutazásra vagy tartózkodásra jogosító okmányukat. Az előfizető személyazonosságát a szerződés megkötésekor, majd ezután évente kell ellenőrizni – ismertették, megjegyezve: a végleges rendelet várhatóan január elején jelenik majd meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top