Aktuális

Levágta a férj a gyerekmenyasszony orrát

Az afganisztáni nőt 14 éves korában kényszerítették feleségül egy nála sokkal idősebb férfihez. A család 7000 dollárt kapott a menyasszonyért.

“Nem is tudom elmondani, mennyire rettegtem a házasságtól. Nem ismertem a jövendőbelimet, és megkockáztatom, fogalmam se volt még a szerelemről” – mesélte az afganisztáni születésű Reza Gul a WorldPost újságírójának, majd hozzátette, már az esküvő másnapján kiderült, újdonsült férje erőszakos ember.

Kép forrása: WorldPost
Kép forrása: WorldPost

A következő években a gyerekfeleség Reza a bántalmazás legkülönbözőbb és legkegyetlenebb formáit szenvedte el férjétől. Khan többször megverte, sőt egyszer forró vassal égette meg a karját az engedetlensége miatt. A férfi ráadásul nemcsak feleségét, de 18 hónapos, közös lányukat sem kímélte. Reza Gul elmondása szerint a kicsit is többször megütötte, hogy így büntesse őt.

Reza azt mondja, egy idő után nem bírta tovább, és tavaly év végén megszökött férjétől. A családjához menekült, ahol Khan hamar rájuk talált, majd motorra ültette és a várostól távol eső területre vitte őket. “Megesküdött, hogy bosszúból, mert elszöktem tőle, levágja az orromat. Inkább ölj meg, üvöltöttem, de nem hallgatott meg.”

Khan végül beváltotta a fenyegetését, megcsonkította Rezát, és csak azért nem ölte meg, mert a pisztoly, amit magával vitt, nem működött. A fiatal nőt végül a családja vitte orvoshoz, és még most is lábadozik. Azért vállalta, hogy beszél az újságíróknak, mert szeretné felhívni a figyelmet arra a több ezer afganisztáni nőre, akik hasonló vagy még rosszabb körülmények között, némán szenvednek.

Olvass még többet a gyerekházasságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top