Aktuális

18 év után operálták ki az ollót a férfi hasából

Egészen döbbenetes, hogy a férfi nem halt bele a korábbi orvosi műhibába. 18 év óta élt sebészollóval a hasában, amit aztán teljesen véletlenül, egy vizsgálat során fedeztek fel.

Az 54 éves vietnami férfi ellenőrző vizsgálatra érkezett Thai Nguyen tartomány egyik kórházába, mert egy hónappal korábban autóbalesetet szenvedett. Az ultrahangos vizsgálat során vették észre az orvosok, hogy gyomrától balra egy szokatlan eszköz látható. A második vizsgálat már egyértelműen megállapította, Ma Van Nhat testében egy 15 centiméteres sebészollót felejtettek.

A férfi elmondta, 1998-ban operálták utoljára a Bac Kan tartományi kórházban szintén autóbalesetet követően. Néha ugyan fájt a gyomra, ami a fájdalomcsillapítók hatására mindig elmúlt. Emiatt éppen ezért sosem fordult orvoshoz.

A háromórás eltávolító műtétet végző sebészek szerint az olló rozsdás fogói már jócskán beágyazódtak a közeli szervek közé. És csak a csoda segíthetett a férfinek, hogy az elmúlt 18 évben nem okozott neki komolyabb problémát az orvosi műhiba.

Az esetet követően a vietnami egészségügyi minisztérium jelentést kért a felelősség kivizsgálására. A Bac Kan tartományi kórház igazgatója elmondta, mindent megtesz, amit lehet, de az orvosok szerint a kórházak nagyon ritkán őrzik meg 15 évnél hosszabb ideig a betegek kartonjait.

Az ismételten megoperált Ma Van Nhat várhatóan a jövő héten hagyhatja el a kórházat.

A Bac Kan tartományi kórházban felejtették az ollót a férfi hasában

(BBC News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top