Aktuális

Majdnem levitte a felrobbant petárda a 12 éves fiú karját

Ezt a szilvesztert a 12 éves fiú egyhamar biztosan nem fogja elfelejteni. Barátjával próbálták ki, hogyan durran a petárda. Csakhogy azzal nem számolt, hogy az a kezében robban fel és súlyos sérülést okoz.

A “Mini dum dum” nevű petárda szinte azonnal felrobbant, amint a 12 éves fiú meggyújtotta. Esélye sem volt, hogy eldobja, a kíváncsiság kis híján az egész karjába került. A fiú kezéből ömlött a vér, a robbanás az arcát is megsebesítette.

A tinédzser fiú a barátjával vásárolta a petárdát, a gyerekek szülei mit sem tudtak terveikről. Ki akarták próbálni, mekkorát durran. Csak azzal nem számoltak, milyen súlyos sérülést okozhat. A robbanás következtében ugyanis a fiúnak leszakadt a középső ujja felső ujjperce, de a többi ujja is csúnyán megégett. A baleset után a mentősök azonnal kórházba szállították a fiút, akit azóta az orvosok megoperáltak.

Egyelőre nem tudni, később mennyire fogja érezni a jobb kezét. “A tenyerén mély, két centiméteres seb keletkezett. Csoda, hogy nem szakadt le az egész karja” – mondta a fiú testvére.

A család feljelentést tesz a tűzijátékárus ellen, aki eladta a végzetes petárdát a gyerekeknek. A sérült fiú pedig megfogadta, a kezébe sem vesz többé ilyen eszközt – írja a Parameter.

Súlyos sérülést okozott a felrobbant petárda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top