Aktuális

Fogvacogtató hideg jön

Kőkemény fagyokkal köszönt be január első hete. Már hétfőn is igencsak melegen kell öltözni, hiszen nappal sem emelkednek a hőmérők nulla fok fölé. A hét második felétől pedig még hidegebbre fordul az időjárás, a hétvégére mínusz 20 fok közelébe süllyed a hőmérséklet.

Hétfőn egész nap ködös, párás és meglehetősen hideg időre kell számítani. Keddre némiképp javul átalakul az időjárás, annyiban legalábbis, hogy a hétfő este érkező hidegfrontnak köszönhetően kedden lassacskán felszakadozik a felhőzet, a köd is felszáll és végre ismét kisüt a nap.

A hidegfronttal egyidejűleg bekeményít a tél és nagyot változik időjárásunk. Sarkvidéki eredetű nagyon hideg levegő árasztja el a Kárpát-medencét, azt követően a hét hét második felében a legmagasabb nappali hőmérsékletek is fagypont alatt maradnak.

Csikorgó fagyokkal köszönt be január első hétvégéje, amikor a leghidegebb órákban mínusz 20 közelébe süllyedhetnek a hőmérők. Az elkövetkező napokban a hőérzetet a megélénkülő viharos szél is jelentősen rontja majd. Annyit azért köszönhetünk az érkező hidegfrontnak, hogy a szmogot mindenhol kisöpri az országból – írja előrejelzésében a MET.

Vacogni fogunk január első hetében
Vacogni fogunk január első hetében (grafika: Kiderül)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top