Aktuális

Még életveszélyes a Balaton és a Velencei-tó jege

Szinte teljesen összefüggő jégtakaró alakult ki a Balatonon az elmúlt napok fagyos időjárásának köszönhetően, ám a jég még nem kellően vastag a téli sportoláshoz.

Már 5-6 centiméter vastagságúra hízott a jégtakaró a Balatonon az elmúlt napok igen hideg időjárásának hála, de jelenlegi vastagsága nem alkalmas a téli sportolásra, hiába hívogatóan sima. A következő napokban lehet számítani a jég vastagodására, de feltámad majd a szél is, ami töredezetté teheti a jégfelszínt. A déli part védettebb öbleiben többen korcsolyáznak már most is a tavon, annak ellenére, hogy ezt nem ajánlják senkinek, mert életveszélyes.

Tükörjég a Velencei-tavon 2017. január 2-án - Forrás: olvasói fotó
Tükörjég a Velencei-tavon 2017. január 2-án – Forrás: olvasói fotó

Hétfőn Siófok partjainál a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság 4-6 centiméteres jégvastagságot mért, ami még nem biztonságos, így alkalmatlan a téli sportolásra.

Hasonló adatokat olvashatunk az Agárdi Popstrand oldalán is. Kiderül, hogy a Velencei-tavat is tükörjég borítja, ám az sem vastagabb 7 centinél, így szintén nem alkalmas a sportolásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top