Aktuális

Legalább 39 embert ölt meg az isztambuli terrortámadás

Mikulás-ruhás merénylő lövöldözött az isztambuli Reina klubban szilveszterkor helyi idő szerint hajnali fél kettő táján.

Fegyveres támadás ért vasárnap hajnalban helyi idő szerint fél kettő körül egy isztambuli éjszakai klubot; sok a halott és a sebesült – jelentette a BBC. A Mikulásnak álcázott magányos támadó a szórakozóhelyre belépve vaktában tüzelni kezdett.

 Legalább 35 embert ölt meg az isztambuli terrortámadás

A merénylet a Reina klubban, a város európai felén, a Boszporusz partján lévő szórakozóhelyen történt. Sokan a Márvány-tengerbe ugrottak, hogy életüket megmentsék.

Az ITV magyar idő szerint nem sokkal hajnali két óra előtt már legalább 35 halottról és minimum 40 sebesültről számolt be. A halottak között van Vasip Sahin rendőrfőnök is, akit a támadó a bejáratnál ölt meg. Hétfő reggel a török belügyminiszter 39 halottról – köztük 16 külföldiről – és 69 sebesültről beszélt.

Törökországban tavaly hat halálos merénylet történt. A BBC arról ír, hogy a klubban több százan szórakoztak a támadás idején. Az ITV szerint öt-hatszáz vendég tartózkodott a bárban, az MTI török források alapján nyolc-kilencszáz vendéget említ.

Isztambulban szilveszter éjszaka 17 ezer rendőr volt szolgálatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top