Aktuális

Így rendelhettek taxit szilveszterkor

Elöljáróban elárulhatjuk, nem lesz egyszerű dolgotok, ha szilveszter éjjel taxival szeretnétek a bulikról, rendezvényekről hazautazni. Hogy mégis hogyan rendelhettek taxit, mutatjuk a részleteket. Az biztos, kitartásra, türelemre mindenképpen szükségetek lesz.

Hosszas várakozásra készüljetek, ha szilveszter éjjel taxival utaznátok. Könnyen előfordulhat, hogy az óriási igény és forgalom miatt reménytelenül várakoztok a sárga autókra.

Szilveszterkor és karácsonykor a világ összes taxija is kevés lenne Budapesten az autók száma ugyanakkor véges. Ráadásul mind az ötezer sofőrt sem lehetséges egyidejűleg munkába állítani. Így, ha szilveszter éjjelén taxival szeretnétek hazamenni, akkor időben és előre rendeljétek meg, foglaljátok le az autót. Könnyen előfordulhat, hogy még így is többet kell várakoznotok, mint máskor.

A taxistársaságok mindenkit ki tudnak szolgálni, aki nem az utolsó pillanatban rendel autót – mondta a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. Számolni kell azzal is, hogy nem veszik fel a telefont azonnal. A szakemberek mégis azt javasolják, inkább várjatok a vonal túlsó végén, mintsem másik számot tárcsázzatok, hiszen ilyenkor sorba állítják a hívásokat, minden új tárcsázással a sor végére kerültök. Szóval, a türelem ezúttal taxit terem.

Az óriási igények oka az is, hogy nagyon sok külföldi turista tölti Budapesten a karácsonyt, így ők is hozzájárulnak a jelentős forgalomhoz. Ha pedig mégsem sikerülne sárga autót rendelnetek, akkor marad a BKV. A közlekedési vállalat az év utolsó napján több járművet állít forgalomba, mint más szombat estéken, éjjeleken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top