Aktuális

Meghalt a kindertojás megálmodója

Meghalt a kindertojás megalkotója. A csokitojásba rejtett apró ajándékok kiötlőjét 83 éves korában érte a halál. És hogyan jött a különleges ötlet? Cikkünkben ezt is eláruljuk.

Meghalt William Salice, a kindertojás feltalálója. A halálhírt a Color Your Life, tehetségfejlesztő alapítvány jelentette be, melyet Salice hozott létre. A csokitojás atyját december 29-én, csütörtök este érte a halál az észak-olaszországi Paviában. William Salice 83 évet élt.

A húsvéti csokitojásba rejtett ajándék ötlete a hetvenes években bukkant fel, amikor az édességgyár vezetői azon gondolkodtak, vajon hogyan hasznosíthatnák a húsvéti csokitojások gyártósorát. A Kinder Sorpresa (Kinder meglepetés) azonnali sikert aratott Olaszországban, majd elindult hódító útjára az egész világon. Az elmúlt több mint negyven év alatt több milliárd darabot adtak el a gyerekek kedvencéből.

“Az ötlet Michele Ferreróé, én csak a gyakorlati kivitelező voltam” – mondta William Salice, aki időközben olyan más sikertermékek megszületésénél is bábáskodott, mint a Ferrero Rocher, a Mon Chéri vagy a Pocket Coffee.

A férfi a nyugdíjazásakor kapott 400 ezer euró jutalomból hozta létre a Color Your Life alapítványt, amely 13–18 éves fiatalokat segít tehetségük kibontakoztatásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top