Aktuális

Időjárás: pára és köd lesz az év utolsó napjaiban

Csütörtök és pénteken még lehet számítani napsütésre, de szombattól ködös, párás időjárásra és hóesésre lehet számítani. A hőmérséklet folyamatosan csökken majd, ezért nem most érdemes előhúzni a vékony kabátot a szekrényből.

December 29-én csütörtökön csapadék már nem várható, kevés felhő lesz az égen, országszerte napos időjárásban lesz részünk. Ugyanakkor szeles marad az idő, a többfelé élénk északi–északkeleti szél nyugaton és északkeleten erősödhet meg. Csütörtökön nem érdemes otthon hagyni a sálat, sapkát, kesztyűt, ugyanis folytatódik a lehűlés, hajnalban –1, –8, délután 0, +5 fok között fog alakulni a hőmérséklet.

December 30-án pénteken még napos, de hideg időre van kilátás. A szerda–csütörtöki szél valamennyire mérséklődik, így hajnalra elsősorban északon–északnyugaton pára-, ködfoltok képződhetnek. Reggelre –4 és –11 fok közé csökken a hőmérséklet, napközben –2, +2 fokra lehet számítani.

Az év utolsó napján, december 31-én szilveszterkor többfelé képződhet pára, köd, mely néhol napközben is megmaradhat. Erősen felhős, borongós időjárás várható. Helyenként hószállingózás, zúzmaralerakódás is előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás. Napközben –4, –1 fok valószínű.

Az új év első napján is túlnyomóan felhős, ködös idő lehet jellemző, helyenként hószállingózás, zúzmaralerakódás kíséretében. Gyenge marad a szél. Hideg, sokfelé napközben is fagyos időre van kilátás. Jövő hét elején gyökeres átalakulás kezdődhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top