Aktuális

Szilveszterre tervezett terrortámadást hiúsítottak meg

A francia rendőrség három férfit is őrizetbe vett. Egyikük a gyanú szerint szilveszter éjjelén készült merényletre.

Őrizetbe vett a francia rendőrség egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szilveszter éjjelén akart támadást elkövetni Franciaország délnyugati részében – közölte egy nevének elhallgatását kérő rendőri vezető szerdán.

Két másik férfit, akik a gyanú szerint a rendőrség ellen terveztek támadást, egy másik rendőrségi razzia során fogtak el Toulouse-ban.

A Toulouse-tól nyugatra fekvő Cugnaux-ban őrizetbe vett férfi “ismert a (rendőrségi) szervek előtt, azzal gyanúsítják, hogy december 31-én támadást akart végrehajtani” – mondta a rendőri vezető.

Egy igazságügyi illetékes megerősítette az őrizetbe vételek hírét. Hozzátette: a gyanúsítottakat két külön ügyben kedden vették őrizetbe.

Franciaországban, Nagy-Britanniában és Németországban, amelyek már voltak iszlamista támadások célpontjai, megerősítették a rendőri jelenlétet a turisták által látogatott helyszíneken a múlt hétfői berlini karácsonyi vásáron elkövetett kamionos merénylet után. Ausztriában is megerősítették a rendőrök köztéri jelenlétét szilveszter előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top