Aktuális

6+1 ok, amiért az üzletben a nők jobbak a férfiaknál

Ma már teljesen megszokott, hogy a nők az üzleti életben is jelen vannak. Csak hogy néhány nevet említsünk: Pellion Ágnes, a Coca-Cola Magyarország marketingigazgatója, Beke Zsuzsa, a Richter Ge­deon Zrt. kommunikációs igazgatója, Vidus Gabriella az RTL Klub vezérigazgatója. De mik az alapvető különbségek a férfiak és nők között az üzleti életben?
6+1 ok, amiért az üzletben a nők jobbak a férfiaknál

A nők jobbak a “multi-tasking”-ban

A nők a család összetartói is egyben! Egyszerre kell ételt készítenünk, a háztartásról gondoskodni és számon tartani a gyerekek iskolai programjait. Nem csoda, hogy a nőknél jobban kifejlődött az úgynevezett “multi tasking” képessége, és ezt hozzák magukkal az üzleti életbe is.

6+1 ok, amiért az üzletben a nők jobbak a férfiaknál

A nők sokkal motiváltabbak

Régen nem volt ekkora egyenjogúság a munkahelyen. Eredetileg a nők a munkahelyen is asszisztáltak a férfiaknak. De gondolod, hogy közben nem gondolták azt, hogy tudnák ezt jobban is csinálni? A baj az volt, hogy sosem engedték nekik. Megváltoztak az idők, és ezeknek a nőknek lányaik, és lányunokáik lettek, akiknek azt tanították, hogy sose féljenek a felelősségtől. Így ma már nők generációi vannak az üzleti életben. A nőknek keményen kell dolgozniuk, hogy bizonyítsák, hogy sokkal erősebbek, szívósabbak és alkalmasabbak erre a munkára, mint évszázadokkal ezelőtt.

6+1 ok, amiért az üzletben a nők jobbak a férfiaknál

A nők kevésbé egocentrikusak

A nőknek kevesebb egójuk van, mint a férfiaknak. A férfiak ezzel fejlődnek. Szükségük van rá, hogy képesek legyenek fenyegetően kiállni, hogy egy olyan képet alakítsanak ki magukról, amiben nagyobbnak és erősebbnek tűnnek, mint valójában. Jól jöhet, amikor egy, megítélésük szerint “nagyobb” ellenséggel kerülnek szemben, de egyidejűleg el is idegenítheti az embert maga mellől.

A cikket folytatjuk…

 

Ha üzleti életben szereplő NŐ vagy, akkor szeretettel meghívunk Téged a IV. Magyar Marketing Fesztiválra, 2017.01.26-án, hogy egy napot tölts velünk és készülj fel a 2017-es év üzleti és marketingkihívásaira, újdonságaira: 16 előadó, moderált kapcsolatépítés, 40+ kiállító, workshopok, “Milliárdosok klubja”. Egy évben csak 1 alkalommal:
 www.marketingfesztival.hu

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top