Aktuális

6+1 ok, amiért az üzletben a nők jobbak a férfiaknál

Folytatjuk cikkünket, amelyben nem kevesebbet állítottunk, mint azt, hogy a nők sikeresebbek az üzleti életben, mint a férfiak. A korábbi cikkünkben 3 tényt mutattunk be a nőkről, most ezt folytatjuk:
6+1 ok, amiért az üzletben a nők jobbak a férfiaknál

A nők jobban kommunikálnak

Megalapozott tény, hogy a nők jobban kommunikálnak, mint a férfiak. Ahhoz, hogy egy sikeres üzleted legyen, kell egy csapat, akik együtt dolgoznak a közös célon. Ha probléma merül fel, gyorsan kell megoldást találni, hogy a csapat újra lendületet vegyen. A férfiakkal az a baj, hogy hajlamosak bepalackozni a dolgokat ahelyett, hogy beszélnének róla, megoldanák. És engedik megtörténni a dolgokat egészen addig, amíg már csak extra energiával lehet megoldani. A nők még az előtt megoldják a problémát, hogy nagyobb baj lenne belőle.

A nők kevésbé hevesek

A férfiakba be van kódolva egy úgynevezett harcolási reflex. Ez akkor jó volt, amikor barlangban éltek. Ha fenyegetést éreztek, azonnal átváltottak harc-üzemmódba. Amikor az elméjük elhomályosult, és hajlamosak lettek volna elrohanni, vakmerő döntéseket hozni, akkor álltak eléjük a nők, és magyarázták el nekik, hogy nyugodjanak meg. Szerencsére a nőknek nincsenek ilyen szokásaik, és nyugodtabban, racionálisabban kezelik az ilyen helyzeteket. Ezzel elkerülik az összes félreértést, és segítenek abban, hogy az üzlet úgy menjen, ahogy kell.

6+1 ok, amiért az üzletben a nők jobbak a férfiaknál

A nők intelligensebbek

Valószínű ez a legvitatottabb téma az összes állítás közül. De a tény az tény, a lányok sokkal jobb jegyeket szereznek az egyetemeken, mint a fiúk. Ha ugyanaz az intézményesített gondolat vonatkozna rájuk is, mint a férfiakra az üzletben, valószínű jobban is csinálnák.

A nőknek vannak női intuícióik

Ha férfi vagy, és ezt olvasod, egy árva szóval sem értesz egyet. Nos, számos kimagasló pszichológus ért egyet abban, hogy a női intuíció nagyon is valóságos. Kutatások bizonyítják, hogy a nők jobbak az arckifejezések olvasásában, mint a férfiak. Azt is bizonyították, hogy a nők képesek felvenni az apróbb, mások által küldött emocionális üzeneteket. Tehát a nők egyből tudják, ha valaki rejteget valamit, ez pedig egy tárgyalás során elengedhetetlen.

6+1 ok, amiért az üzletben a nők jobbak a férfiaknál

Ha üzleti életben szereplő NŐ vagy, akkor szeretettel meghívunk Téged a IV. Magyar Marketing Fesztiválra, 2017.01.26-án, hogy egy napot tölts velünk és készülj fel a 2017-es év üzleti- és marketing kihívásaira, újdonságaira: 16 előadó, moderált kapcsolatépítés, 40+ kiállító, workshopok, “Milliárdosok klubja”. Egy évben csak 1 alkalommal: www.marketingfesztival.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top