Aktuális

Négyéves lehet a brit pedofil focibotrány legfiatalabb áldozata

A szigetországot felkavaró pedofilbotrányban már több mint 400 ember után nyomoz a rendőrség. Az áldozatok száma ennek a dupláját is elérheti.

A brit rendőrségi vezetőkből álló National Police Chiefs’ Council által szerdán nyilvánosságra hozott adatok szerint összesen 148 futballklub lehet érintett az ügyben, a Premier League csapataitól az amatőr klubokig. A rendőröknek eddig 155 lehetséges gyanúsítottat sikerült azonosítania, a Guardian brit lap értesülései szerint.

A rendőrség egy külön erre a célra létrehozott forródrótot is üzemeltet, ahol az egykori áldozatok bejelentést tehetnek – ide eddig 605 hívás érkezett, összesen pedig 819 alkalommal jelentkeztek eddig ebben az ügyben, köztük áldozatok és szemtanúk is voltak.

Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)
Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)

A brit rendőrség közlése szerint a szexuális zaklatással kapcsolatos ügyek áldozatainak 98 százaléka férfi, életkoruk a zaklatás elkövetésének idején 4 és 20 év között volt.

“Mindenkit arra kérünk, akit gyerekként szexuális zaklatás ért, hogy jelentkezzen a 101-es segélyhívón, vagy lépjen kapcsolatba az NSPCC gyerekvédő alapítvánnyal – mondta a Guardiannek nyilatkozva Simon Bailey rendőrkapitány.

A pedofilügy a brit labdarúgást érintő legnagyobb botrány lehet a történelemben. Az áldozatok és a bejelentések száma napról napra nő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top