Aktuális

Videón a lezuhanó Boeing felszállása

Egy kolumbiai légitársaság repülőgépe pár mérfölddel a felszállás után csapódott a földnek. A gép felszállásáról látványos videó készült.

Feltehetően az Aerosucre Colombia áruszállító Boeing 727-es gépe látható azon a videón, amelyet Puerto Carreño repterénél készítettek ismeretlenek. A felvételen látható, hogy a gép olyan alacsonyan száll fel a kifutó végén, hogy majdnem átszakítja a repteret határoló kerítést.

Az Airportal.hu értesülései szerint az 1975-ben gyártott, HK-4544 lajstromjelű gép fedélzetén hat fős személyzet utazott, közülük egy ember élte túl a balesetet.

A helyi légügyi hatóság szerint a gép későn emelkedett el a talajtól, majd 3 perccel később magasságot veszített, és 5-10 mérföldre a reptértől lezuhant. A gép a becsapódást követően teljesen kiégett.

Bár a felvételből nem derül ki egyértelműen, hogy a szóban forgó gépről van szó, a kommentelők közül valaki kiszúrta, hogy a gép egyik hajtóműve már felszállás közben felmondja a szolgálatot. Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy az áruszállító gépek esetében előfordulhat hasonlóan hosszú felszállás, a megnövekedett teher miatt. Az ausztrál ABC News értesülései szerint valóban a szerencsétlenül járt gép látható a felvételen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top