Aktuális

Nem létező úszót hajszol Hosszú Katinka

Kerekasztal-beszélgetésen értékelte az idei évet minden idők legeredményesebb magyar úszója, Hosszú Katinka. A sajtótájékoztatón bemutatták az összes idei érmét.

Remek évet tudhat maga mögött Hosszú Katinka, aki idén 172 aranyérmet nyert, közte hármat a riói olimpián. Ezeket egytől egyik bemutatták azon a kerekasztal-beszélgetésen, amit kedden tartott a legeredményesebb magyar úszó. “Nagyon hosszú és kemény év volt, olimpiával, Európa-bajnoksággal, világkupa-sorozattal és rövidpályás világbajnoksággal, de nagyon sikeres, ezt azért az úszásban könnyű mérni – mondta a világklasszis. – Többször is kérdezték tőlem, hogy jövőre miképpen tudnám ezt felülmúlni, de azzal, hogy itthon lesz a világbajnokság, már a győzelem biztosan tízszer annyit jelent majd” – tette hozzá.

Árnyékúszó

Edző-férjével, Shane Tusuppal létrehoztak egy nem létező úszót, akit Katinka folyamatosan üldöz az eredményeivel, árulta el Hosszú. De elmondta azt is, hogy a világcsúcsok üldözése is egy feladat, például 200 méter vegyesen is szeretne még 2:05 perc alatti időt úszni.

Gyárfás Tamás leváltásával és a Magyar Úszó Szövetségben kialakult helyzetre is reagált. “Nemcsak számomra, hanem a magyar úszósport számára is fontos, hogy mi lesz a következő lépés. Már az siker, hogy változás következik, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy ez pozitív legyen” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top