Aktuális

Ausztriában már a tehén is GPS-t használ

Ausztriában egy szálloda tulajdonosa perbe fogott egy gazdálkodót, mert a jámbor jószágok ősi helymeghatározó rendszere zavarta pihenésükben a szálloda lakóit.

Nem kolompolnak már a tehenek Zwischenwasserben, mióta a helyi gazda GPS-re cserélte a tehenek kolompját. Egy másfél éves vitában született peren kívüli egyezség, miszerint a kolompok hangját kifogásoló szállodatulajdonos 3000 eurót ad a GPS-jeladók beszerzésére, a gazda pedig állja az eddigi perköltségeket.

A történet úgy indult, hogy a zwischenwasseri szállodatulajdonos aggódni kezdett a szemközti lankán legelő tehenek kolompolása miatt. Attól tartott, hogy a kérődzők örökös kolompolásukkal megzavarják a bungalóiban pihenő turisták nyugalmát, ezért 2015 júliusában beperelte a gazdát.

Az álláspontok lassan közeledtek egymáshoz a bíróságon: a gazda apró kecskecsengettyűkkel próbálta bizonyítani, hogy marháinak kolompja nem zavarhatja a szálloda vendégeit, míg a hoteltulajdonos legalább hatszor nagyobb kolompot rázott igaza bizonyítására. Végül közös megegyezéssel cserélték GPS-re a kolompokat. 

A szóban forgó GPS-jeladókat eredetileg kutyák számára tervezték, de remekül működnek a teheneken is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top