Aktuális

Végleg bezárják az egyik legnagyobb dél-koreai kutyahúspiacot

A Dél-Korában forgalmazott kutyahús 33%-át biztosító Moran piacon végre leállították az állatok mészárlását, hamarosan pedig a húsukkal való kereskedést is megtiltják.

A dél-koreai Moran piac évente 80 000 élő vagy holt kutya húsát dolgozta fel, ezzel az ország kutyahús-fogyasztásának egyharmadát biztosítva. Az állatvédők hosszas küzdelme után most végre beszüntetik a piac működését: most még “csak” az állatokat levágó és a húsukat feldolgozó üzemeket zárták be a területen, de hamarosan a kutyahússal való kereskedés is tiltott lesz.

Végleg bezárják az egyik legnagyobb dél-koreai kutyahús piacot

A Moran piac régóta hírhedt volt kegyetlen módszereiről is: nem ritkán agyonverték vagy felakasztották a fogyasztásra szánt kutyákat, ezért bezárása tényleg hatalmas sikerként könyvelhető el az állatvédők számára. Szerintük most az a legfontosabb, hogy megfelelően ellenőrizzék, tényleg leállnak-e a piacon a kutyahús feldolgozásával, egészen addig, míg egyáltalán nem lesz kapható a kutyák húsa.

Végleg bezárják az egyik legnagyobb dél-koreai kutyahús piacot 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top