Aktuális

Sírva fakadtak a diákok az egyetemi professzor köszönőlevelétől

Jessica tíz éve tanít marketinget különböző egyetemeken, de most úgy érezte, a köszönetnyilvánításon túl mással is tartozik hallgatóinak: bátorítással.

Jessica Langer az elmúlt szemeszterben a torontói Ryerson Egyetemen tanított marketinget és kreatív írást. Mivel a félév végén kiderült, hogy állandó oktatói állást kapott a Centennial College-ban, Jessica megható búcsú- és köszönőlevelet írt tanítványainak.

Sírva fakadtak a diákok az egyetemi professzor köszönőlevelétől

A BuzzFeed News amerikai hírportálnak elárulta, szinte minden szemeszter végén írt hasonló köszönőlevelet, de most valamiért úgy érezte, a torontói hallgatóinak a köszönetnyilvánításon túl valami mással is tartozik: méghozzá bátorítással. Jessica ugyanis az órák során úgy vette észre, a hallgatók a korábbi tanítványainál sokkal jobban szoronganak a jövőjük miatt, amit nem szeretett volna annyiban hagyni.

“Most, hogy vége a félévnek, sokatoktól kaptam levelet, amiben megköszöntétek, hogy tanítottalak benneteket. Boldog vagyok, hogy itt lehettem, és hogy ennyire nagyon szerettétek az órámat. Tudnotok kell, hogy egy ilyen nagyszerű szemeszterhez nemcsak jó oktatóra, hanem nagyszerű diákokra is szükség van. Így ez legalább annyira a ti érdemetek, mint az enyém” – kezdte az internetet bejáró levelét Jessica, majd hozzátette, úgy vette észre, van még néhány dolog, amiről hallgatóinak tudnia kellene.

 “Szeretném, ha tudnátok, hogy bár az iskola nagyon fontos, korántsem minden. Ha most még nehezetekre esik megírni egy sajtóközleményt, vagy végigvinni egy projektet önállóan, az nem jelenti azt, hogy mindig így lesz, vagy hogy alkalmatlanok lennétek a feladatra. Az életetek egyik legfontosabb feladata, hogy rádöbbenjetek, hol és hogyan aknázhatjátok ki az erősségeiteket. Mert vannak erősségeitek, ebben biztos vagyok.

Azt is szeretném, ha tudnátok, hogy a jövőben lesznek rossz pillanataitok, kudarcaitok is: nem kapjátok meg álmaitok állását, más aratja le a babért az elvégzett munkátokért. Tudom, mert velem is megtörtént. Épp ezért szeretném, ha tudnátok, ha ilyesmi történik, nem vagytok egyedül. Mindenkivel megesik. És ez nem rólatok állít ki bizonyítványt, hanem a körülményekről.

Szóval ne adjátok fel. Jusson eszetekbe, hogy bízom bennetek és a partvonal mellől szurkolok a sikeretekért, még ha az – adott esetben – egy évtized múlva is következik be. Végezetül szeretném, ha tudnátok, hogy mindannyiótokban megvan a lehetőség arra, hogy igazán sikeresek legyetek. Mindannyian, kivétel nélkül értékes, nagyszerű emberek vagytok. Emlékezzetek rá, mindig.”

Mondanunk se kell, a tanárnő levele vírusszerűen terjed az interneten. És nem csak egykori és mostani diákjai osztják.

Olvassatok még többet nagyszerű tanárokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top