Aktuális

Csontrepesztő hideg lesz a hétvégén

Akár mínusz 13 Celsius-fokig is hűlhet hétvégén a levegő, csapadék nem várható.

Zúzmarás ködöt ígér a meteorológia péntek reggelre a szélcsendes Észak- és Nyugat-Dunántúlon, a főváros térségében, valamint a nógrádi völgyekben, de ez délelőtt mindenütt feloszlik, és általában derült, száraz, napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben és a Tiszántúl vékony, hóborította területein akár mínusz 13 fok is lehet. Napközben 0-5 fokig melegszik majd a levegő.

via GIPHY

Néhol szombaton és vasárnap hajnalban is képződhetnek zúzmarás ködfoltok, de napközben ismét túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mindkét nap általában mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakulnak az értékek, de a fagyzugos, illetve a hóval fedett helyeken mínusz 13 fok is lehet. A maximum-hőmérséklet mindkét nap mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top