Aktuális

7 évet kapott a kisfiút megerőszakoló menekült

Az iraki menekült férfi a tárgyalás során beismerte tettét. Állítja, a Sátán szállta meg, az erőszak miatt 15 éves börtönbüntetést is kaphatott volna.

Hét év börtönbüntetésre ítélték azt az iraki menekültet, aki egy tízéves fiút erőszakolt meg egy bécsi fürdőben még tavaly decemberben. A szerdán született elsőfokú ítélet nem jogerős.

Az akkor 20 éves férfi a tízéves fiút a Theresienbad nevű bécsi fürdőben berántotta az egyik vécékabinba, és megerőszakolta. A rendőrség még a helyszínen őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt, aki bevallotta bűnét. Akkor a nyomozóknak azt mondta, azért követte el tettét, mert négy hónapja nem létesített szexuális kapcsolatot senkivel, és nem bírta tovább.  A férfi a tárgyalás során beismerte tettét. Vallomása szerint “a Sátán szállta meg”, és nem tudta, hogy mit cselekszik. 

Az erőszak miatt 15 éves börtönbüntetést is kaphatott volna a férfi, azonban az elkövető fiatal korára, eddigi büntetlen előéletére és beismerő vallomására tekintettel 7 éves börtönbüntetésre ítélték. A férfinak további ötezer eurós kártérítést kell fizetnie az áldozatnak.

Az esetet követően kisfiúnál poszttraumatikus stressz lépett fel, testén vérömlenyek keletkeztek.

Az elkövető korábban Irakban taxisofőrként dolgozott, 2013-ban gyermeke született. 2015 szeptemberében a menekülthullámmal érkezett a balkáni útvonalon Ausztriába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top