Aktuális

Lehet, hogy a te bankkártyád adatait is lenyúlták a kamerás tolvajok

Több mint száz ember bankkártyaadatait is megszerezte két román férfi egy budapesti bankfiók bankautomatájának megfigyelésével.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint még múlt hét szombaton helyeztek el egy kamerát és egy különleges elektronikai eszközt a bankfiók előterében, amellyel legalább 123 ügyfél bankkártyaadatait tudták megszerezni – értesült az Info Rádió.

Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)
Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)

A rendőrök még azelőtt elkapták a két trükkös tolvajt, hogy pénzügyi tranzakciókat indíthattak volna – elfogásukra akkor került sor, amikor az eszközöket szerelték le a bankfiók előterében.

A nyomozók azt is kiderítették, hogy a két férfi közül az egyik idén április és július között már megfordult a kérdéses bankfiókban, amikor további ügyféladatokhoz jutott hozzá jogosulatlanul. Akkor több száz bankkártya adatait szerezték meg, amelyekkel másfélmillió forint értékben vettek fel készpénzt az USA, Kína és Indonézia területén.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit, akiket bűnügyi őrizetbe vettek. A bíróság a tegnapi nap folyamán elrendelte előzetes letartóztatásukat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top