Aktuális

El sem hiszed, miért nincsnek O betűs rendszámok

Nem kellett sokat várni arra, hogy kiderüljön: miért a P betűs rendszámok követik az N betűseket. Az ok több mint egyszerű.

Pár hete, hogy elfogytak az N betűvel kezdődő rendszámok, és rendhagyó módon a hatóság kihagyta az O betűvel kezdődő sorozatokat, helyette a következő betűvel, a P-vel kezdődő rendszámok kerülnek az újonnan forgalomba helyezett autókra. A HVG utánajárt az ugrás okának, és meglepő választ kapott az ügyben illetékes Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivataltól (KEKKH).

A KEKKH azért hagyta ki az O betűs rendszámokat, mert az O és a Q betű nagyon hasonlít egymásra, amelyek között nagy tömegben nem tud különbséget tenni az év elején átadott VÉDA szupertraffipax 525 berendezése.

Egyedileg lehet

Aki mégis O betűs rendszámra vágyik, az egyedileg igényelhet egyet 112 450 forintos díjért. A KEKKH szerint azért hagyták meg ezt a lehetőséget, mert annyi egyéni rendszámigénylés nincs, amennyit a rendszámfelismerő rendszerek ne lennének képesek kezelni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top