Aktuális

Eldőlt, így kapják meg a nyugdíjasok az Erzsébet-utalványokat

Vége a bizonytalanságnak a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványával kapcsolatban, ugyanis megállapodás született arról, hogy a Magyar Posta kézbesíti a tízezer forintos utalványokat.

Bár eredetileg úgy volt, hogy a kormányhivatalok munkatársai személyesen kézbesítik a nyugdíjasoknak még karácsony előtt a tízezer forintos Erzsébet-utalványokat, ezt egyfelől hatalmas felháborodás övezte a dolgozók részéről, másrészről biztonsági kérdéseket is felvetett.

Most mégis arról tájékoztatta a Magyar Posta az MTI-t, hogy megállapodott az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről. Eszerint a posta négyszáz forintért viszi házhoz a tízezer forintos Erzsébet-utalványokat, legkésőbb 2016. december 31-ig. Az Erzsébet-utalványokat és a mellékelt rövid tájékoztatót személyesen a címzettek vehetik át. Akiket nem talál otthon a postás, azoknak értesítőt dob be a postaládájába, amivel tíz napig átvehető az Erzsébet-utalvány a postán.

Olvass még az Erzsébet-utalványról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top