Aktuális

Rendkívüli dolgot tett a járőr a didergő hajléktalanért

Mindenki azt hitte, a két rendőr megbünteti a férfit, aki engedély nélkül felnyitotta a New York-i főpályaudvar szemetesét. Nem így lett.

Noha az eset még december 2-án történt a New York-i Grand Central pályaudvaron, csak most kezdett vírusszerűen terjedni egy szemtanúnak, bizonyos Joshua Lagannak köszönhetően. A férfi, aki rendszeresen utazik a Grand Centralról, a nem mindennapi történéseket lefotózta, majd meg is osztotta a Facebook-oldalán.

“Amikor néhány napja két rendőr a szemem láttára vett közre, egy, a szemétben turkáló hajléktalan férfit, azt hittem, tudom, mi lesz a jelenet vége. Nem is tévedhettem volna nagyobbat” – kezdte az amerikai fiatalember, majd hozzátette, a figyelmét nem a szemetessel foglalatoskodó hajléktalan, hanem a felé rohanó két rendőr keltette fel.

 “Mi itt, New Yorkban nem nagyon szaladgálunk. Még ott is inkább sétálunk, ahol egyébként lehetne futni. Épp ezért figyeltem fel a két rendőrre, akik futólépésben közeledtek a hajléktalan férfi felé. És nem csak én. Körülöttem a peronon várakozók közül, többen odafordultak és a fülest is kivették a fülükből, de csak egy pár pillanatra.”

Joshua leírta, hogy a peron nagy része lemaradt arról a pillanatról, mikor az egyik rendőr megkérdezte a hajléktalan férfit, mit keres a szemétben, mire ő annyit válaszolt, hogy zoknit. “A rendőr erre váratlanul átkarolta a férfi vállát, majd, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, közölte vele, hogy jöjjön vele, mert ő vesz neki egy zoknit. Még azt is hozzátette, hogy közeledik a karácsony, úgyhogy ez a minimum.”

Olvass még több megható történetet rendőrökről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top