Aktuális

Sztrájkra készülnek a kukások Budapesten

Ha nem sikerül megállapodniuk a béremelésről az Fővárosi Közterület-fenntartónak és dolgozóinak, akkor Budapest is Nápoly sorsára juthat, ami a szemétkérdést illeti, mert sztrájkba lépnek az FKF-dolgozók.

Már a bíróságon van a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkavállalóinak sztrájkkérelme, miután a szakszervezet nem tudott megállapodni a céggel a sztrájk alatti kötelező szolgáltatásokról. Azután jutott idáig az FKF-dolgozók béremelésének ügye, hogy a dolgozók 10 százalékos emelést szerettek volna 2016-ra, ám a cég csak idén januárban kezdett el tárgyalni a szakszervezettel, ám októberben ez is elakadt. Az FKF a szakszervezetet megkerülve közben bejelentett egy négyszázalékos béremelést, ám az érdekképviselet szerint ez annyira kevés, hogy még a dolgozók cégnél tartására sem elég.

Az FKF legutóbb azzal rázta le a szakszervezetet, hogy a bértárgyaláshoz csak a cég tulajdonosának, a Fővárosi Önkormányzatnak van joga, ezért a szervezet képviselői jövő héten találkoznak Tarlós István főpolgármesterrel, és bíznak az ítélőképességében.

Amennyiben a bíróság jogosnak mondja ki a dolgozók sztrájkkérelmét, és sztrájkba lépnek a dolgozók, úgy könnyen lehet, hogy nemcsak a szemétszállítás fog akadozni Budapesten, hanem a síkosságmentesítés is, amit szintén az FKF végez.

index

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top