Aktuális

Indul a nagy téli élelmiszer-razzia

A korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban sem maradhat el az élelmiszerláncok téli ellenőrzés-sorozata. December 1-je és 31-e között a legnépszerűbb szezonális termékeket, így a szaloncukrot, a pezsgőket, a friss halat vizsgálják a Nébih szakemberei.

A Nébih szakemberei december 1-je és 31-e között járják a kisebb és nagyobb élelmiszerboltokat, élelmiszerláncokat, és leginkább a karácsonyi időszak népszerű termékeit vizsgálják meg élelmiszer-biztonsági szempontokból. Így kiemelten követik nyomon a friss húsokat és halakat az előállítástól a forgalmazásig, de nem kerüli el a figyelmüket a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények sem. A szilveszter legkeresettebb termékeit, a virslit és a pezsgőket is bevizsgálják, az édesipari termékek közül pedig leginkább a szaloncukrokra koncentrálnak.

Az ellenőrzést ugyanakkor nem ússzák meg az adventi vásárok, karácsonyi rendezvények és a piaci árusok sem. A szigorú razzia célja, hogy a vásárlók megfelelő minőségű, biztonsággal fogyasztható élelmiszerhez juthassanak karácsonykor és szilveszterkor is – olvasható a Nébih oldalán.

Fotó: NÉBIH
Fotó: Nébih

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top