Aktuális

Véletlenül tudta meg az Igazgyöngy Alapítvány, hogy hatalmas pénzadományt kapott

Idén is volt Prima Primissima, és az egyik díjazott olyan nagylelkű gesztust tett, ami Magyarországon ritkaság. Oplatka András történész, újságíró, műfordító a magyar sajtó kategóriában lett befutó, és a díjjal járó 15 millió forintot két alapítványnak ajánlotta fel: az Igazgyöngynek és egy erdélyi tehetséggondozó egyesületnek. Le a kalappal a nagylelkű gesztus előtt!

L. Ritók Nóra nagyon meglepődött, amikor a gálán a Svájcban élő élő Oplatka András történész, újságíró, egyetemi tanár, az MTA külső tagja jótékony célra ajánlotta fel a 15 millió forintot. Az összeg felét az Igazgyöngy Alapítvány, a másik felét az Erdélyben hasonló missziót folytató Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület kapja.

Személyesen is kommentálta a jó hírt az NLCafénak az Igazgyöngy vezetője: “Óriási pénz és hatalmas megtiszteltetés, hogy nekünk ajánlotta a díja egyik felét Oplatka András. Soha nem találkoztunk személyesen, de az, hogy egy ilyen ember ránk gondolt, az megerősít minket abban, hogy jó úton járunk.”

“Rengetegen gratulálnak nekünk, örülünk, hogy mások szerint is jó helyre került a pénz. Valószínűleg a Tanoda költségeire fordítjuk a pénz egy részét, a másik feléből pedig a működés költségeit pótoljuk majd ki. Ránk férne némi felújítás, és nagyon kicsi a hely is, ahol dolgozunk, de ezt majd közösen döntjük el. Addig is örülünk nagyon, és köszönjük szépen!”

Véletlenül tudta meg az Igazgyöngy Alapítvány, hogy hatalmas pénzadományt kapott

“Hát ez nem igaz!!! – írja az Igazgyöngy Alapítvány elnöke a Facebookon. – Nem is tudtam semmit… és most sorban jönnek a levelek… keresem a neten a hírt, és tényleg, itt van: Oplatka András a díjjal járó 15 millió forintot jótékony célra ajánlotta fel! Sikerült felvennünk a kapcsolatot…”

“Lassan muszáj elhinnem, hogy ez igaz… 🙂 Az utalás minden valószínűség szerint csak jövőre történik majd meg, ezt csak azért írom, hogy jelezzem, ez nem érinti a karácsonyi adománygyűjtésünket. Sok-sok család, gyerek várja a segítségünket. Folytatjuk tovább a tartós élelmiszer és cipős dobozos ajándékgyűjtést!”

L. Ritók Nóra Berettyóújfaluban él, 15 éve a művészeti oktatásra, a vizuális nevelésre koncentrálva dolgozik itt. Az Igazgyöngy Alapítvány és Művészetoktatási Intézmény alapítója. A szervezet Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségben, Berettyóújfalu környékén 670 gyerek művészeti nevelését végzi. L. Ritók Nóra évek óta megrázó helyzetképeket közöl a magyarországi mélyszegénységről, gyakran szembeszállva a mindenkori kormányzati politikával harcol a családokért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top