Aktuális

Gyermekotthon emeletéről ugrott ki egy fiú

A 11 éves fiú másodszor került be az otthonba, miután megszökött az iskolából. A Menyecske utcai gyermekotthonból először megszökött, másodszor pedig kiugrott az ablakon, és megsérült.

A 11 éves Tibor kiskora óta ADHD-ben, azaz figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenved. Anyja szerint az után utalták be őt a gyermekotthonba, hogy megpróbált megszökni az iskolából, ahol egy másik gyerek zaklatta őt. A fiúnál első osztályban állapítottak meg gyógyíthatatlan, ám kinőhető figyelemzavart, ami miatt erős gyógyszert is kellett szednie.

Gyermekotthon emeletéről ugrott ki egy fiú

A gyámhatóság tavaly egyszer már kiemelte a családból Tibort. Most ismét így döntöttek, mert szerintük Tibor saját magára és környezetére is veszélyes. Családja szerint azonban otthon nincs vele probléma.

A fiút múlt hétfőn rendőrautóval szállították át a Menyecske utcai gyermekotthonba, amit azzal indokoltak, hogy a fiú hajlamos a szökésre. Ennek megfelelően már első nap hazaszökött az otthonból. Szerdán pedig kiugrott az otthon második emeletéről, ami miatt sérülést szenvedett a gerince és eltörött a jobb lábfeje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top