Aktuális

Kiborultak a fekete Mikulástól, de az internet imádja

Egy amerikai bevásárlóközpontban idén egy fekete férfi öltözött be Mikulásnak, amitől sokan felhördültek, szerencsére az internetezők többsége megvédte a Télapót!

A minnesotai Mall of America látogatói találkozhattak múlt hétvégén a fekete Mikulással, akit ezúttal Larry Jefferson-Gamble keltett életre. A nyugdíjas veterán katona egyébként 12 éves kora óta minden évben beöltözik Mikulásnak.

Már a helyszínen is számos rasszista bekiabálást lehetett hallani, többen akkor sem fogták vissza magukat, és azt kiabálták: “a Mikulás fehér!”, miközben a Jefferson-Gamble, vagy ahogy az interneten elnevezték, #SantaLarry épp gyerekekkel fotózkodott.

Az esetről beszámolt a Minnesota Star-Tribune és a CBS Minnesota is, azonban mindkét oldalon le kellett kapcsolni a kommentelési lehetőséget, annyi fajgyűlölő és gyalázkodó komment érkezett a trolloktól.

Szerencsére az internetezők többsége kiállt Santa Larry mellett, és melegebb éghajlatra küldték a gyalázkodókat. A Star Trek című sorozatból ismert George Takei például annyit írt, hogy annak idején, amikor japán származású amerikaiként internálótáborba zárták, ott egy ázsiai Télapó örvendeztette meg a gyerekeket. Mások Jefferson-Gamble veterán státuszára hívták fel a figyelmet, hangsúlyozva, hogy a leszerelt katonának csak tisztelet járhat.

“A gyerekek szeretik a Mikulást, bármilyen színe legyen is” – nyilatkozta Jefferson-Gamble a The Huffington Postnak az eset után, ezzel pedig csak egyetérteni lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top