Aktuális

Csak kedd reggelre áll helyre a forgalom a 2-es metró vonalán

A hétfő reggeli metróbaleset miatt igencsak nehézkes a közlekedés a 2-es metró vonalán. Az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között pótlóbuszok szállítják az utasokat. És a Deák Ferenc tér és a Kossuth Lajos tér között is pótlóbuszokra kell átszállni. A forgalmat várhatóan kedden reggelre állítják helyre.

Hétfőn reggel összeütközött két szerelvény a 2-es metró vonalán, amikor a később érkező utolérte az állomáson tartózkodót a Pillangó utcánál a Déli pályaudvar irányába haladva. A balesetben tízen megsérültek.

Eddig annyit tudni, műszaki hibára utaló jeleket nem találtak, a fékrendszer hibátlanul működött, így nem zárják ki az emberi mulasztás lehetőségét sem. A baleset pontos okát ugyanakkor részletes vizsgálat deríti ki.

Bolla Tibor, a BKK vezérigazgatója elmondta, már húsz-harminc éve gondot jelent az érintett szakaszon az őszi-téli időszakban a sínek eljegesedése. A metróvezetőket figyelmeztették a csúszós sínekre, és a szerelvényeket az automata üzemmód helyett “ellenőrzött kézi vezérléssel” működtetik. Ez azt jelenti, hogy a járművezetők a pálya állapota alapján maguk választhatják meg a sebességet. A fedélzeti számítógép adataiból látni fogják, a Pillangó utcához később érkező metrószerelvény vezetője betartotta-e az erre vonatkozó utasításokat. A járművezető egyébként azt mondta, fékezés közben érezte, hogy csúszik a pálya, de már nem tudott megállni.

A közlekedés helyreállításáig, amelyre várhatóan csak kedden reggelre kerülhet sor, pótlóbuszok szállítják az utasokat az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között. Jelenleg az M2-es metróvonalon a szerelvények a Kossuth Lajos téri épületbontás miatt nem állnak meg. Az utasoknak tehát a Deák tér és a Kossuth Lajos tér között is pótlóbuszokra kell átszállniuk.

Pótlóbuszok szállítják az utasokat az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top